Străin în propriul corp

Cât de bine te simți în propriul tău corp?

Cât de bine este să fii în propriul tău cap?

Cât de bine este să-ți simți sentimentele?

Nu sunt întrebări ușoare, știu. Ne obișnuim atât de mult să fim incomozi încât devine confortabil și conferă siguranță. De aceea este greu să ne schimbăm chiar și spre o viață mai bună pentru că binele este necunoscut.

Incert.

Primul pas: recunoașterea.

E timpul să recunoști, nu e bine. Asta nu înseamnă să te plângi, ci o raportare realistă și sinceră la situație: am trăit în așa fel încât trupul, mintea și sufletul meu erau pline de autosabotaj și disconfort.

Pasul 2: doliu. Trebuie să iei rămas bun de la trecut. Fii pregătit să renunți la nemulțumiri, furie, resentimente și vină. Nu tmai dă vina pe alții acum deții controlul asupra vieții tale.

Pasul 3: recunoștință. Privește printre ruine și vezi ce strălucește, ce este bun, un diamant. Apreciază-i și mulțumește-i, oricât de mici ar părea.

Pasul 4: analiză, pregătire. Ce se poate face, ce se poate schimba? Pregătim o strategie pentru schimbare. Treptat, cu răbdare, cu dragoste. Nici Roma nu a fost construită într-o zi.

Pasul 5: acțiune. Nici supa nu se gătește de la sine și nici tu nu te schimbi fără acțiuni. Mergi la sală de două ori pe săptămână? Scrii un jurnal despre emoțiile tale? Mănânci mai puține dulciuri? Cu cine stai sa vorbesti?

Te ierti de 5 ori pe zi?

Paul 6: începi să te bucuri de viață și să sărbătorești micile succese. Acesta este un pas cheie pentru că ne concentrăm atât de mult pe rezultat, încât uităm de micile succese.

Sărbătorește că e mai bine chiar și dacă doar puțin!

Dacă dorești o viață mai eliberată, nu ezită să îmi scrii.